ʻO nā mea hana maikaʻi loa no ka mīkini kaʻa DIY home

nūhou

ʻO nā mea hana maikaʻi loa no ka mīkini kaʻa DIY home

ʻOiai aia kahi hale kūʻai hoʻoponopono kaʻa ma kahi kokoke, makemake nui ka poʻe e hoʻolimalima manawa i kā lākou hale kaʻa.Inā paha e hana ana i nā hana mālama a hoʻomaikaʻi paha, makemake nā mīkini kaʻa DIY i kahi hale kaʻa piha i nā mea hana.

1. PAU A MAKE SET

ʻO nā mea hana maikaʻi loa no ka mīkini kaʻa DIY home

Ma hope o ka lōʻihi o ke kaʻa ʻana a me ka hoʻopā ʻana i ke kaʻa, e ʻāʻā a ʻino nā bolts.Hāʻawi kēia mea hana iā ʻoe e hoʻoponopono, hoʻomaʻemaʻe a hana paha i nā kaula hou no nā nuts a me nā bolts.Inā ʻeha nui a ʻino paha nā kaula, hiki iā ʻoe ke hoʻoholo i ka tap a make e hoʻohana ʻia e ka nui o nā kaula, a hiki iā ʻoe ke nānā i ka pakuhi nui o ka drill tap e ʻike ai i ka nui drill maikaʻi loa no kēlā paʻi e hana i kahi mea hou. puka milo.

2. PAA ANA IA MANIFOLD AC

ʻO nā mea hana maikaʻi loa no ka Home DIY Auto Mechanic-1

Ke hoʻokele kaʻa i ka lā wela, manaʻo wau ʻaʻole hiki i kekahi ke kū i ka wela me ka ʻole o ka ea.No laila pono mākou e nānā mau i ka ʻōnaehana ea e hōʻoia i ka hana pono.Inā hāʻule ka mana hoʻoluʻu, a laila nui ka hiki ke kahe ka mea hoʻoheheʻe.I kēia hihia, pono ʻoe i kahi pahu manifold gauge e hiki ke hoʻopiha hou i ka ʻōnaehana ea.
Pono ʻoe i ka pauma maloʻo inā makemake ʻoe e hoʻokaʻawale loa i ka mea hoʻoheheʻe ma mua o ka hoʻopiha ʻana me ka mea hoʻoheheʻe hou.E hilinaʻi mai iaʻu, ʻaʻole ia he manaʻo maikaʻi ʻole e nānā mau i kāu ʻōnaehana A/C a mālama pono ia.

3. LUKI/HOE OLE

ʻO nā mea hana maikaʻi loa no ka Home DIY Auto Mechanic-2

Hoʻopili ka hāmare paheʻe i kekahi mea (e like me ka bearing) pono e huki ʻia i waho a i ʻole i waho o ke kumu a hoʻouna i ka hopena i ka mea me ka ʻole o ka hopena i ka mea ponoʻī.ʻO ka hāmare paheʻe ka mea maʻamau i kahi lāʻau metala lōʻihi, kahi paona e paheʻe ana ma ka lāʻau, a me kahi pahu no ka hopena e kū pono ana i kahi e pili ai ke kaumaha i ka pilina.

4. ENGINE CYLINDER PRESSURE GAUGE TESTER

ʻO ka lawa ʻole o ka ʻenekini cylinder pressure e pilikia ai ka hoʻomaka ʻana o ka ʻenekini, nele i ka mana, haʻalulu i ka wā e holo ai, hoʻonui ʻia ka hoʻohana ʻana i ka wahie, ʻaʻole kūpono nā hoʻokuʻu ʻana i nā kūlana a pēlā aku.ʻO ka pahu hoʻopaʻa kaomi ʻenekini loaʻa i nā ʻokoʻa like ʻole e hiki ke hoʻokō i nā kaʻa like ʻole ma nā kumukūʻai haʻahaʻa.

5. AIR COMPRESSOR

ʻO ka ʻōlelo maʻamau, ʻaʻole pono ka poʻe hoʻomaka i ka air compressor.Akā, maʻalahi ia i kāu hana.Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i ka ea compressor no ka hoʻoponopono ʻana i ka paʻi paʻa, hoʻohana i kahi kīwī hopena pneumatic, a pēlā aku.Manaʻo mākou e kūʻai ʻoe i ka mea hoʻopololei ea hiki ke hoʻololi ʻia i mea e pono ai ʻoe e hoʻonohonoho i ke kaomi i koi ʻia a hoʻopau koke ka mīkini i ka wā e hiki ai ke kaomi preset.ʻO kēia ala, ʻaʻole ʻoe e poina e hoʻopau i ka mīkini a hana i kahi pōʻino.

ʻO nā mea hana maikaʻi loa no ka Home DIY Auto Mechanic-6

Inā he mīkini ʻoihana ʻoe a i ʻole ka mīkini kaʻa DIY, ʻaʻole loa e hoʻopau ʻia kāu mau mea hana.No ka mea he mau mea hana liʻiliʻi hiki iā ʻoe ke hoʻohui i kāu arsenal e kōkua iā ʻoe e hana ʻoi aku ka maikaʻi.

Inā makemake ʻoe i ka hoʻoponopono kaʻa, hiki iā ʻoe ke hoʻopau i ke ola o ka hōʻiliʻili mea hana.ʻO ka ʻike i loaʻa iā ʻoe ma ke kaʻina o ka ʻohi ʻana i nā mea hana e ʻoi aku ka waiwai ma mua o nā kaʻa āu e hoʻoponopono ai.


Ka manawa hoʻouna: Apr-25-2023