ʻO nā ʻōlelo aʻoaʻo a me ka mālama ʻana i ke kāʻei noho noho

nūhou

ʻO nā ʻōlelo aʻoaʻo a me ka mālama ʻana i ke kāʻei noho noho

avsd

E like me kekahi o nā lako palekana koʻikoʻi i ke kaʻina o ka hoʻokele kaʻa, ʻo ke kāʻei palekana ke kuleana nui o ka pale ʻana i ka palekana ola o nā mea hoʻokele a me nā kaʻa.Eia nō naʻe, ma hope o ka lōʻihi o ka hoʻohana ʻana a i ʻole ma muli o ka hoʻohana pono ʻole ʻana i ka pōʻino o ke kāʻei palekana, ʻo ka hemahema o ka punawai i loko kekahi o nā pilikia maʻamau.I mea e hōʻoia ai i ka hana maʻamau o ke kāʻei noho, pono e hoʻololi i ka pūnāwai kūloko i ka manawa.Ma lalo iho nei e kaʻana like i nā ʻōlelo aʻoaʻo a me nā noʻonoʻo e pili ana i ka hoʻololi ʻana i ka pūnāwai kūloko o ka hui kāʻei noho e kōkua i nā mea hoʻokele e hana pololei.

ʻO ka mua, e hoʻomaopopo i ka puna i loko o ka hui kāʻei noho

1, ke kuleana o ka punawai i loko: ʻo ka pūnāwai kūloko o ka hui kāʻei noho e hoʻokani i ka hana o ka laka a hoʻihoʻi ʻana, e hōʻoia i ka hiki ke hoʻopaʻa koke ʻia ke kāʻei noho i ka wā o ka hui ʻana, a hiki ke hoʻihoʻi ʻoluʻolu inā ʻaʻole pono.

2, ke kumu o ka pōʻino o ka pūnāwai: hiki ke pōʻino a hāʻule paha ka pūnāwai o loko ma muli o ka hoʻohana lōʻihi, ka ʻelemakule waiwai, ka hui ʻana o waho a me nā kumu ʻē aʻe.

ʻO ka lua, nā mākau a me nā ʻano o ka hoʻololi ʻana i ka puna i loko o ka hui kāʻei noho

1, Hoʻomākaukau i nā mea hana: a.E hoʻololi i ka punawai o loko o ke kāʻei noho pono e hoʻohana i kekahi mau mea hana kūikawā, e like me nā wrenches, screwdrivers, etc.b.E nānā inā pili ka punawai kūloko hou i ka hui kāʻei noho mua.

2. Wehe i ka punawai kūloko kahiko: a.E ʻimi a wehe i ka pā uhi a i ʻole ka uhi o ka hui kāʻei noho, ma muli o ke ʻano kaʻa a hana, e ʻimi i nā wili hoʻonohonoho ma ke kua a i ʻole ʻaoʻao o ka noho.b.E hoʻohana i ka mea paahana kūpono e wehe i nā wili hoʻonohonoho a wehe i ka pūnāwai kūloko kahiko mai ka hui kāʻei noho.

3, E hoʻouka i ka punawai kūloko hou: a.E ʻimi i ke kūlana kūpono i ka hui kāʻei noho no ka hōʻoia ʻana i ka pūnāwai kūloko hou e kūlike me ka hui kāʻei noho mua.b.E kau i ka punawai kūloko hou i loko o ka hui kāʻei noho a hoʻopaʻa pono i ka hoʻokomo pono ʻia ʻana, ma muli o nā kuhikuhi hoʻonohonoho i hāʻawi ʻia e ka mea hana.

4. Hoʻoponopono i nā wili a hoʻāʻo: a.E hoʻopaʻa hou i nā wili no ka hoʻopaʻa paʻa ʻana o ka hui kāʻei noho a me ka punawai kūloko hou.b.E hoʻāʻo a huki i ke kāʻei noho no ka hōʻoia ʻana e hoʻihoʻi a laka maʻamau ka punawai o loko.Inā ʻike ʻia kekahi ʻano kūlana ʻino, e nānā a hoʻoponopono i ka manawa.

ʻO ke kolu, mālama

1. Pono e hoʻokō ʻia ka hoʻololi ʻana o ka pūnāwai i loko o ka hui kāʻei noho e nā limahana ʻoihana a me nā limahana loea a i ʻole nā ​​​​limahana mālama ʻike.Inā ʻaʻohe ou ʻike pili, pono e hoʻololi iā ia ma kahi ʻoihana ʻoihana a i ʻole ke kikowaena hoʻoponopono.

2, ma mua o ka hoʻololi ʻana i ka pūnāwai i loko, pono ʻoe e nānā i nā mea hoʻolako o ke kaʻa e hōʻoia i ka hoʻololi ʻole ʻana o ka pūnāwai kūloko i nā huaʻōlelo o ke kaʻa.Inā kānalua paha, pono e nīnau i ka mea hana kaʻa a mea kūʻai paha.

3, pono e hoʻolohe i ke kaʻina hana i ko lākou palekana ponoʻī, e hoʻokomo i nā mīkina lima pale a me nā aniani, e pale i ka ʻeha ma muli o ka hana kūpono ʻole.

 

4, ʻaʻole loa e hoʻololi, hoʻololi i ka pūnāwai kūloko i kūpono ʻole i ka maʻamau a hoʻohana paha i nā ʻāpana haʻahaʻa, i ʻole e hoʻopilikia i ka hana o ke kāʻei noho.

ʻO ka hoʻololi ʻana i ka pūnāwai i loko o ka hui kāʻei noho he loulou koʻikoʻi e hōʻoia i ka palekana o nā mea hoʻokele a me nā kaʻa.ʻO ka hoʻomaopopo ʻana i ka hana a me ka ʻenehana hoʻololi o ka punawai kūloko, ka hoʻohana pono ʻana i nā mea hana a me ka hahai pono ʻana i nā kaʻina hana hiki ke kōkua iā mākou e hoʻokō maʻalahi i ka hoʻololi ʻana a hōʻoia i ka hoʻohana maʻamau o ke kāʻei noho.Eia nō naʻe, ʻoi aku ka paʻakikī o ka hoʻololi ʻana i ka pūnāwai kūloko a ua ʻōlelo ʻia e hana ʻia e nā poʻe loea a hoʻoponopono ʻia paha i nā ʻoihana ʻoihana.I ka manawa like, pono e hoʻokō i nā ʻōlelo aʻoaʻo a me nā palapala hōʻoia o ka mea hana kaʻa, a mai hoʻololi a hoʻohana paha i nā ʻāpana i kūpono ʻole i nā kūlana.Ma ka hōʻoia ʻana i ka hana maʻamau o ke kāʻei noho e hiki ai iā mākou ke hoʻonui i ka palekana o ko mākou ola ponoʻī a me nā mea ʻē aʻe i ka wā kaʻa.


Ka manawa hoʻouna: Jan-23-2024